Stabil és magabiztos szakmai identitást fejlesztünk

Te miben vagy különleges?

 

Vajon miért van az, hogy amikor azt kérdezem coaching ügyfelektől, hogy miben különlegesek, akkor a legtöbben vagy a vállukat vonogatják, vagy zavartan nevetnek, de nem tudják megmondani.

Kicsit jobb a helyzet, de nem sokkal, amikor azt kérdezem, hogy mi az, ami lázba hozza őket, vagy mi az, amit létre akarnak hozni a világban. 

Ezek a válaszok elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki megvalósítsa önmagát, mégis nehéz megfogalmaznunk őket. Néha azért, mert fogalmunk sincs róluk, máskor azért, mert megijedünk attól, ha nyíltan kell beszélnünk a saját különlegességeinkről vagy nagyratörő álmainkról.

A nemzetközi szakmai porondon is egyre nagyobb tért hódít ez a téma. 

Két héttel ezelőtt részt vettem a  Global Presencing Forum-on, amit  az MIT-n (Massachusetts Institute of Technology) rendeztek Cambridge-ben.

A kiváló előadók között ott volt Peter Senge, Otto Scharmer, Eileen Fisher és Arthur Zajonc.

A két napos konferencia nem csak azért volt különleges, mert végig a vakfoltjainkban rejlő erőforrásokat igyekeztünk felszínre hozni, hanem azért is, mert minden előadó mesélt azokról a személyes tabutémákról, amikkel meg kellett küzdenie ahhoz, hogy sikeressé váljon. Beszéltek alkoholista szülőkről, szegénységben töltött gyerekkorról, illegális bevándorlásól és a korrupció csábításáról. Meg arról, hogy mindez milyen mélyen kapcsolódik azokhoz a vállalkozásokhoz, amiket ők hoztak létre, és ma sikerrel és szenvedéllyel működtetnek.

Te tudod-e, hogy melyek azok az erőforrásaid, amelyek meg tudják valósítani az álmaidat?

Team Coach képzés

110 órás, 5 modulból álló képzés (90 CCE), amelynek célja, hogy szakmailag kiváló és magabiztos Szervezetfejlesztő Team Coachokat képezzen. Trénerek: Horváth Tünde, MCC; Szabó Zsófia