Stabil és magabiztos szakmai identitást fejlesztünk

Hangszövetek vizsgálata

"Ami a szemnek láthatatlan…"

 

A változás nyomonkövetése hang, légzés és intonáció alapján

Kedvcsináló nem csak telefonos coachinghoz

Előadás az ICF Coach Klubban

2013. február 4. (hétfő) 18:30 – 20:30

Előadó: Horváth Tünde, MCC

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.


Amikor ugyanabban a fizikai térben ülünk egy coaching ügyféllel, akkor általában két csatornán figyeljük az eseményeket: nézzük a kliensünket, hogy mit csinál (ránk néz vagy nem, előredől vagy hátra), és hallgatjuk, amit mond. Mivel ez a két adathalmaz is óriási, kevés figyelmünk marad arra, ahogy az ügyfél megoszt egy történetet. Milyen a beszédének a sebessége? Mikor mélyül a hangja? Miért váltott vissza magasra? Hol tart szüneteket? Tart-e egyáltalán? A hangsúlyozása monoton vagy izgalmas?

Elsőre talán hihetetlen, de szinte minden érzelmi és gondolati változás nyomonkövethető abból, ahogy egy ügyfél beszél, levegőt vesz és szünetet tart.

2008 óta a coaching praxisom nagy része skype-on vagy telefonon zajlik. Nagyon izgalmasnak találom az ülések “hangszöveteit” vizsgálni és továbbszőni.

A hangszövetnek természetesen a saját hangom és hanghordozásom is szerves része. Különböző helyzetekben más és más hang-reakciókra van szükség tőlem ahhoz, hogy az ügyfelem azt érezze: “a coachom mellettem áll és ért engem”.

 Az előadás során rengeteg példát fogok hozni a saját praxisomból, hogy kedvet csináljak a telefonos és skype alapú coachinghoz. Ugyanakkor azt is remélem, hogy mindezzel azoknak az üléseknek a szövetét is gazdagítom, amikor a coach és az ügyfél ugyanabban a szobában ül.

 

Gestalt Alapok a Coachingban - 2018. január 18-20

Ezen a képzésen a résztvevők mindent megtanulnak ahhoz, hogy coachként el tudjanak kezdeni dolgozni. A stabil keretek kialakításától kezdve a pontos megfigyelésekig, az erőteljes kérdésektől a magabiztos jelenlétig.