Stabil és magabiztos szakmai identitást fejlesztünk

A "nem tudás" művészete a coachingban

című előadás

a Gestalt Coaching Center és a HR Partner Consulting közös szervezésében

 


2014. március 17-én 18:00 – 20:00 között

Előadó: Horváth Tünde, MCC

Helyszín: Art'otel Budapest, Bem rakpart 16-19. (Batthyány térnél)

 

eloadas2.png A nyugati kultúrákban azt bevallani, hogy nem tudunk valamit, egyet jelent a saját gyengeségünk beismerésével. Óriási tabutémának számít a nem tudás, ezért mindannyian megtanuljuk azokat a stratégiákat, amelyekkel elő tudjuk állítani azt az érzést – vagy legalábbis annak látszatát - hogy a tudás birtokában vagyunk. Ha ez mégsem sikerül, szégyenünkben leginkább elbújnánk valahová.

 

 

Pedig nekünk, coachoknak az az egyik alapvető feladatunk, hogy ne tudjunk. Hiszen a tudás és annak megosztása a tanácsadók feladata.

Ez az ellentmondás gyakran vezet belső feszültséghez, amit tovább tud fokozni a meglehetősen magas coaching óradíj. Gyakran hallom coach kollégáktól azt a frusztrációt, hogy 

Magritte.png

“Az ügyfelem mindig megkérdezi, hogy mit tegyen egy adott helyzetben, és én nem tehetek úgy, mintha nem tudnék rá válaszolni, hiszen akkor majd nem fog kompetensnek tartani”.

Mindeközben ügyfeleink nagyon sokszor válaszolják nekünk azt, hogy "nem tudom". Arról is fogunk beszélgetni, hogy coachként mit tudunk tenni ezekben a beragadt helyzetekben.

 

A “nem tudásnak” nagyon sok szintje és minősége van. Az előadás során a

És mivel ezt az élményt nehéz az intellektusunk számára érthetővé tenni, René Magritte* és Salvador Dali szürreális festményeit fogjuk segítségül hívni a “nem tudás” illusztrálására. rra keressük a választ, hogyan tudunk alámerülni a figyelemnek arra a mély szintjére, ahol megszűnik a tudás iránti belső kényszerünk, és a helyét átveszi a legtisztább kíváncsiság. Coachingban én ezt hívom a legerősebb jelenlétnek.

 

A részvételhez kérjük regisztráljon a lap tetején található gomb segítségével.

Belépődíj: 3800 Ft + ÁFA (összesen: 4826 Ft)

ICF, MCE, SZMT, MaG tagoknak 20% kedvezmény: 3000 Ft + ÁFA (összesen: 3810 Ft)

Helyszín: Art'otel Budapest, Bem rakpart 16-19. (Batthyány térnél)

*A képen Magritte "Nem reprodukálandó" ("Not to be reproduced") című festménye látható.

Team Coach képzés

110 órás, 5 modulból álló képzés (90 CCE), amelynek célja, hogy szakmailag kiváló és magabiztos Szervezetfejlesztő Team Coachokat képezzen. Trénerek: Horváth Tünde, MCC; Szabó Zsófia