Stabil és magabiztos szakmai identitást fejlesztünk

Tabutémák és vakfoltok a coachingban

című előadás 

a Gestalt Coaching Center és a HR Partner Consulting közös szervezésében.

2013. január 25. (péntek) 18:00 - 20:00

Helyszín: Kinnarps House, Jarl Konferenciaterem (1133 Budapest, Váci út 92.)

Előadó: Horváth Tünde, MCC

 

Az előadásról a HR Cafe közölt beszámolót Rét Zsófia tollából.

 

No_entry.pngA tabutémákat onnan lehet felismerni, hogy mindannyian nagyon kíváncsivá válunk, amikor felbukkannak, de vagy nem merünk további kérdéseket feltenni, vagy ha mégis, akkor bátor tettünket gyakran kínos csend követi. 

A coaching szakma hemzseg a tabutémáktól. Vannak a közöttünk, coachok között megbúvó  kimondatlan történetek, amik azokról a csalódásainkról szólnak, amikor elveszítettünk egy klienst, vagy a félelmeinkről, amikor nálunk sokkal magasabb beosztásban lévő ügyfelet kellett elkezdeni coacholni.

Aztán vannak a coaching ülésen bújkáló tabutémák, amiket ha megpiszkálunk, az ügyfelünkből gyakran erős érzelmi reakciót váltunk ki, amivel nem mindig tudunk mit kezdeni.  Különösen akkor nem, ha az a téma valahogy a mi életünkben is nehézséget okoz. Ilyenek a pénz miatti lelkiismeretfurdalás, önmagunk felvállalásának nehézsége, vagy a veszteségeink miatti fájdalom élménye.

Sem mi, coachok, sem az ügyfeleink nem szeretünk sebezhetőek lenni. Miközben tudjuk, hogy a változás kulcsa gyakran a sebezhetőségünkben rejlik.

A saját coaching praxisomból hozott példákon keresztül fogok beszélni arról, hogy hogyan lehet biztonságosan dolgozni az olyan tabutémákkal, mint a hatalom, a pénz, a vonzerő és a veszteség. Teszem mindezt azzal a céllal, hogy tudatosabban tekintsünk saját, coachként betöltött társadalmi szerepünkre. Hiszen minél több tabutémának sikerül kihúzni a méregfogát a coaching szobában, annál nyitottabbá fog válni a társadalom, amiben élünk.

Gestalt Alapok a Coachingban - 2018. január 18-20

Ezen a képzésen a résztvevők mindent megtanulnak ahhoz, hogy coachként el tudjanak kezdeni dolgozni. A stabil keretek kialakításától kezdve a pontos megfigyelésekig, az erőteljes kérdésektől a magabiztos jelenlétig.